Denim Kumaş Nedir

Denim Kumaş Nedir

Kot üretiminde kullanılan denim kumaş, gevşek ve bol yapısıyla giyim sektöründe devrime neden olmuş malzemelerden biridir. Pamuk ve bitki liflerinden elde edilerek üretilmekte olan denim, iplerin bükülmesi ve birbirine ring iplik makinesiyle geçirilmesi sonucunda elde edilir. Hem liflerin hem de pamuğun bir araya gelerek oluşturduğu biçim ucuz üretim yollarından biri olmuş ve yumuşak yapısı sayesinde işçilerin tercih ettiği giyimler arasında yer almıştır.
1960 yılında kotun icadıyla bu kumaşlar, günümüzde de tercih edilen kumaş çeşitlerinden biri olmaya devam etmiştir. Ünlü kot markalarının kullandığı bu kumaş malzemesinin en bilinen özelliklerinden biri de geç kirlenmesi ve kiri fazla göstermemesidir.

Denim kumaş özellikleri arasında yer alan diğer avantajlardan biri, pamuktan ve doğal liflerden elde edilmiş olmasıdır. Kabarık liflerden elde edilen denim, ucuz bir üretim yöntemine sahiptir. Özel boyama ile renklendirilebilen kumaş, ekonomik bir üretime sahip olduğu gibi örülme yöntemiyle de dayanıklılık ve likra özelliklerine de sahip olmuştur. Mavi ve siyah kot üretiminde kullanılan kumaş, uzun yıllardır çiftçilerin ve hippilerin rahatlığı için vazgeçemediği kumaşlardan biridir.
Nem emici özelliğe sahiptir.
Nefes alabilir ve sıcak tutabilir
Rahatlık ve hareket kolaylığı sağlamaktadır.
Dayanıklı, çok yönlü ve renkli bir kumaş çeşididir.

DİĞER HABERLER

Tencel Denim Kumaş

Elyaflar denim için geleneksel elyaf olan pamuk ile karıştırıldığında ürünün nefes alabilirliğini, y ...

Devam

Streç Denim Kumaşların Özellikleri

Denim kumaş esnek midir; genellikle rahatlığıyla ve az kirlenmesiyle bilinen bu kumaş, esneklik konu ...

Devam

Denim Kumaş Nedir

Kot üretiminde kullanılan denim kumaş, gevşek ve bol yapısıyla giyim sektöründe devrime neden olmuş ...

Devam